Zuzana Kulíková prý dokáže odstranit vrásky už za pouhých 30 minut

21. listopad 2011

Naším dnešním (21. listopadu) hostem v pořadu Je jaká je byla po 9:05 hodině specialistka na estetickou dermatologii Zuzana Kulíková.

Myslete na pitný režim a ochranný krém

Ženy všech národností se po celý život snaží pečovat o svůj vzhled. S prvními mimickými vráskami se přitom začínají potýkat už po 18. roku života. Jejich vytvoření je podmíněno celou řadou vnějších a vnitřních faktorů. „Jsou jimi genetika a určitě i hormonální disbalance. Ta ale přichází po 40 až 45 roku života. Na vznik vrásek působí ale i různé nemoci a hlavně metabolické procesy.“ A jací jsou vnější činitelé podporující vznik vrásek? „Největším faktorem je UV záření. Na jaře, kdy je intenzita slunce větší, bychom určitě měli přes den používat ochranné krémy. Smog s tvorbou volných radikálů samozřejmě také přispívá k postižení pleti. Negativně působí i kouření, stres a dehydratace kůže.“ Z. Kulíková např. radí zapíjet kávu adekvátním množstvím vody.

Radiofrekvence odstraňuje i jizvičky a strie

Lékařka používá k odstranění vrásek tzv. radiofrekvenci. „Není to úplně nová metoda, protože se k ošetření obličeje používala už v minulosti. Nová je ale technologie, tzn. frakční koncovka, která je v omlazování razantnější.“ Pleť zpevňuje pomocí elektromagnetického pole. „Použití metody není limitováno nízkým věkem, dolní věkovou hranicí. Používá se totiž i na odstranění jizviček, strií, celulitidy. Pokud někdo nechce absolvovat chirurgickou proceduru, může ji využít.“ Cena takového zákroku je mj. ovlivněna výškou energie frakční koncovky. Pokud se ale použije vyšší síla, stačí proceduru podstoupit jen jedenkrát ročně. Celý obličej je přitom ošetřen během jednoho sezení, které trvá 30 až 45 minut.

Kdy ne?

I radiofrekvence samozřejmě má nějaké kontraindikace. Kdy bychom ji tedy neměli podstoupit? Z. Kulíková prozrazuje: „Přístroj nepoužíváme např. u pacientů s kardiostimulátorem, u různých srdečních arytmií a určitá omezení platí i u osob s kovovými implantáty.“

Více informací najdete v záznamu rozhovoru s Danielou Brůhovou.

autor: Pavla Kopřivová
Spustit audio