Víme, co jíme? III.
Opravdu víme, co jíme? Výrobci často přidávají do potravin barviva, aby nás nalákali na vzhled. Konzervanty, aby potraviny déle vydržely ve skladech a poté na pultech obchodů. Jsou to látky, bez kterých se potraviny tisíce let obešly.
Navíc se stalo módou provádět s potravinami i další podivnosti, jako například ozařovat je kvůli hubení škůdců. Máme se podobných experimentů s lidským zdravím bát?
Ve třetím díle miniseriálu o chutných a odpudivých, škodlivých a zdravých, zakázaných a povolených, chemických a přírodních potravinách hovoří profesorka Anna Strunecká, ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Petr Cuhra a další odborníci.
Záznam tohoto dílu i starších dílů pořadu Kupředu do minulosti najdete v iRadiu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.