Pes, základ rodiny a státu. Komedie s Miroslavem Táborským a Pavlem Soukupem o tom, co všechno může způsobit ztráta psa

5. březen 2022

U Hechtových je hlavou rodiny Anděl, inteligentní a vychovaný labrador. Všechny budí, na všechny dohlíží. Co se ale stane, když se ztratí? Ve veselém příběhu uslyšíte vedla Pavla Soukupa s Miroslavem Táborským také třeba Elišku Balzerovou nebo Davida Novotného.

Osoby a obsazení: Emil Hecht (Miroslav Táborský), Viola Hechtová (Simona Vrbická), Marek (Vojtěch Rohlíček), pes Anděl (Pavel Soukup), Dan (David Novotný), Patočková (Eliška Balzerová), hostinský (Petr Oliva), v dalších rolích Oldřich Vlach, Jaroslav Plesl, Jiří Plachý, Tomáš Racek a Robert Tamchyna
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvukový mistr: Miloš Kot
Režie: Vladimír Gromov
Natočeno: v roce 2005

Pes Anděl miluje piškoty, drbání za ušima a svou rodinu. Pravidelně se o ni stará a dohlíží na poklidný chod domácnosti. Každé ráno všechny budí, aby byli včas v práci nebo ve škole, večer doprovází otce do hospody.

Jednou se ale černý labrador ztratí a v rodině Hechtových zavládne chaos. Neustálé hádky a dohady střídá odmlouvání a křik. Navrátí se se psem i rodinná pohoda a řád? Proč Anděl zmizel? Je ztráta psa důvodem k rozvodu? Zaplatí Hechtovi výkupné, nebo vše oznámí na policii? Je rodina základem státu?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související