Dějiny kuchyně

Čas vysílání: středa 14:10  |  Délka pořadu: 15 minut  
 
Dějiny kuchyně připravují Roman Vaněk, Martin Franc a Ivana Bendová - Foto:  Český rozhlas

Dějiny kuchyně připravují Roman Vaněk, Martin Franc a Ivana BendováFoto:  Český rozhlas

Exkluzivně s šéfkuchařem Romanem Vaňkem a historikem Martinem Francem.

Načerpejte inspiraci z tisíců originálních historických českých i zahraničních jídelních lístků, které sbírá šéfkuchař Roman Vaněk. 

„Budete putovat zeměmi, časem a navštěvovat různé hostiny. Čeká vás oběd v Lánech s panem prezidentem Masarykem v roce 1928, slavnostní hostina cara Mikuláše II. v Elysejském paláci i oslava jubileí královny Viktorie a královny Alžběty II.,“ slibuje. 

Každý díl se věnuje studiu jednoho z historických jídelníčků. Mluví se nejen o tom, co dané osoby u stolu jedly, ale i o způsobu servírování, přípravy pokrmů a o chutích, vůních a ingrediencích, které byly pro danou dobu, prostředí či osobu typické.  

Připravují:
Roman Vaněk (šéfkuchař)
Martin Franc (historik)
Ivana Bendová (moderátorka, editorka) 

Historie:
Vysílá se od března 2016. V březnu 2017 se k Romanu Vaňkovi připojil Martin Franc. Audiozáznamy pořadu od března 2017 najdete v Archivu pořadů. K některým dílům vznikly i samostatné články

Dějiny kuchyně - Foto:  Český rozhlas

Autor:  Markéta Bouchalová
Pořad: Dějiny kuchyně  |  Stanice: ČRo Dvojka
Čas vysílání: středa 14:10  |  Délka pořadu: 15 minut  
 

Sledujte nás

Příběhy posluchačů

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas