Studio Retro

2. leden 2017

Týdeník o rádiu napříč vlnami času a o lidech, kteří ho tvoří. Magazín věnovaný zajímavostem rozhlasové práce, jejímu zákulisí a historickým snímkům z archivu.

Ve Studiu Retro nejde jen o faktografickou historii rozhlasového vysílání, ale také o příběhy osobností, které se do ní zapsaly. Nabízí jak rozhovory s tvůrci pořadů, tak ukázky z pozoruhodných snímků.

Především v něm ale najdete staré nahrávky jako celek. Většinou se v této podobě dostávají do éteru po mnoha desítkách let, kdy se z nich objevovaly při různých příležitostech vždy jen malé úryvky. Navíc často stále stejné.

Studio Retro je připravováno s důslednou snahou o zachování tradičního a poctivého rozhlasového řemesla. Kultivovaný jazyk, tempo a výraz odpovídající odpočinkovému, večernímu času vysílání.

Tým Studia Retro pro vás připravuje kvalitní zpracování reportážních záběrů a erudovanou technickou úpravu archivních snímků. Práci ocení hlavně lidé, kteří umí vychutnat specifikum rozhlasového „jazyka“.

Při sledování Studia Retro můžete vzpomínat na dávnou rozhlasovou každodennost. Ale taky jen příjemně vybočit z běžného tónu současných médií.

Připravují:
Tomáš Černý (moderátor)
Táňa Smržová (moderátorka)

Historie:
Studio Retro navazuje na pořad RozHraní, který se vysílal od ledna roku 2007 do 13. září 2014. Původně šlo o hodinový magazín zajímavostí o rozhlase a lidech v něm. V únoru 2011 se přidaly dvouhodinové Poklady archivu. Studio Retro se vysílalo do ledna 2017. Audiozáznamy pořadu nejdete v Archivu pořadů.

Studio Retro; Tomáš Černý (moderátor) a Táňa Smržová (dramaturgyně)

Spustit audio