„Brutálně mi řekli stop, přestaň o nás mluvit.“ Být vnukem Jiřiny Bohdalové a synem Simony Stašové je pro chlapa frustrující

12. prosinec 2015

Už podruhé byla hostem pořadu Nezatloukat herečka Simona Stašová. Žádosti o spoluúčast aspoň jednoho ze synů v živém vysílání však nechtěla vyhovět. Ani jeden z nich by totiž nepřišel, protože odmítají být součástí popularity jejich mámy i babičky.

„Znáte syny. A oni to v téhle rodině nemají jednoduché. Mít babičku paní Bohdalovou a maminku Simonku je pro ně složitý,“ vysvětlila popravdě herečka Simona Stašová.

„Oni tu publicitu velmi těžce snášejí. Brutálně mi řekli stop, přestaň o nás mluvit. My si svoji cestu chceme vyšlapat sami i za cenu toho, že nedosáhneme všeho, čeho jste dosáhly vy dvě. Takže já můžu říct tak akorát, že mám dva syny,“ povzdechla si s pochopením slavná máma synů Marka a Vojty.

Vzdala hold mužům činu

Kromě synů je pro Simonu mužem číslo jedna její tatínek. Seismolog a astrofyzik i v 88 letech připravuje další vědeckou publikaci. Moc ráda za ním jezdí do Ostravy.

Velké profesní vyznání patřilo režiséru Filipu Renčovi, se kterým známá herečka často spolupracuje a díky tomu získává ocenění napříč světadíly. Za svůj výkon v Renčově filmu Sebemilenec nedávno proměnila hereckou nominaci v jihokorejském Soulu.

Dalším opěvovaným kolegou byl Michal Dlouhý, kterého si vybrala jako partnera do nové divadelní inscenace Vím, že víš, že vím. A nakonec s nelíčeným obdivem a láskou mluvila o svém dlouholetém kamarádovi, kterým je náš rozhlasový fotograf a kameraman Khalil Baalbaki.

Čtěte také

Babiččino vánoční překvapení: umyté nádobí

Simona (ráda!) přenechává všechny předvánoční přípravy mamince. Včetně cukroví. Vánoce se každoročně slaví u Jiřinky na chalupě v Jizerských horách. Přijedou, zahodí tašky a jdou lyžovat, pokud je na čem.

Pomoc v kuchyni Jiřina Bohdalová zásadně odmítá. Štědrovečerní tabuli připravuje sama, kouká u toho na pohádky. Všechno zvládá. Můžou prý umýt nádobí, až se vrátí. Jenže to už má obvykle Jiřinka umyté a stůl prostřený…

Chcete vědět, odkud nám do vysílání zavolala jeptiška Bohdanka? Poslechněte si to ze záznamu v audioarchivu iRadio.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio