Dagmar Černochová: Místo Karla mám teď vnučku Lauru

11. říjen 2014

Na sametový hlas Karla Černocha se nedá zapomenout. Naštěstí zanechal hlubokou stopu v hudebních archivech. Mohli jsme si ho připomenout v rámci jeho nedožitých 71. narozenin. S láskou i humorem vzpomínala na svého muže známá lékařka českých slavíků, MUDr. Dáša Černochová.

Dagmar Černochová chtěla původně být také zpěvačka. Zpívala s kapelou. Účastnila se nejrůznějších soutěží a zpěv ji vehnal do náruče i Karlovi…

Ale přísná maminka, silný pocit zodpovědnosti a v neposlední řadě i Karlova podpora způsobily, že nakonec vystudovala medicínu. obor otorinolaryngologie. Její pomoc dnes vyhledávají naši nejznámější zpěváci i herci.

Manželský sex ukončila vášeň k počítači

Dagmar Černochová s dcerou Terezou (Z archivu T. Černochové)

Karel Černoch měl neuvěřitelné množství přátel, ale také koníčků: potápění, fotografování, sbíral staré předměty, zajímalo ho výtvarné umění, miloval jídlo, skvěle vařil. Ale nejvíc se proslavil svým vášnivým vztahem k počítači. Na ten si Dáša stěžovala nejvíc…

Zůstaly tři Černošky

V telefonátu s čerstvou maminkou Terezou Černochovou se zatím trochu nesměle ozývala i dvouměsíční Laura. Je však nad slunce jasnější, že ani ona svému osudu neujde.

Zpívá máma i babička. A až uslyší zpívat dědu, probudí se v ní Černoška se vším všudy. Nevěříte? Tak si ji poslechněte… Zatím se ještě brání… Ale počkejte za pár let!

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio