Dráha volná! Šťastnou cestu on-air přímo z Letiště Václava Havla

19. únor 2015

Živý speciál z pražského letiště. Tři hodiny se třemi moderátory. Z kontrolní věže i ze studia. Vítejte na palubě!

Start rozhlasového speciálu odpilotoval Jan Rosák ze studia na pražských Vinohradech. Ale pak už řídicí páku vysílání převzalo improvizované studio v Ruzyni.

Jak se s ohněm bojuje ve vzduchu, zjistila Světlana Lavičková od zástupce velitele hasičského sboru Letiště Karla Komárka. Do kokpitu boeingu usedl Václav Žmolík.

Létat beze strachu

Vysvětlíme vám taje řízení letového provozu a doslova si posvítíte si s námi na pašovaní zvířat, rostlin ale i zboží. Bude u toho i letištní „Rex“. Do oblak se ale podíváme hlavně na křídlech dravců.

„Létání není můj koníček. Právě proto mě dramaturgie pořadu zaujala a jsem ráda, že u toho můžu s kolegy být,“ svěřuje se Světlana Lavičková. „Navíc malé nahlédnutí do kurzu Nebojte se létat mě přesvědčilo, že obavy z létání je možné překonat.“

Výstava Meteoru na letišti

Na Terminálu Sever 2 je navíc až do 28. února umístěna fotografická výstava Budoucnost začíná teď, aneb takhle vědce neznáte. S nadsázkou a humorem představuje 50 vybraných popularizátorů vědy, kteří posledních 50 let spolupracovali s pořadem Meteor.

Propojení výstavy a pořadu Šťastnou cestu se podle šéfredaktora Dvojky Miroslava Dittricha přímo nabízí. „Všichni při odletu šťastnou cestu přejeme a navíc je tu spojitost právě s výstavou, jejíž ústřední fotografií je zachycení letu Jiřího Grygara ve stavu beztíže.“

Ostatní audia pořadů Šťastnou cestu a Výlety s Dvojkou najdete v iRadiu.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio