Finalisté Hlasu Dvojky vybráni

16. květen 2016

Velké studio S1 Českého rozhlasu v Praze rozezněly v sobotu 14. května zvučné hlasy. Sešlo se tu 30 semifinalistů Hlasu Dvojky, kteří bojovali o postup do velkého finále. Šesti z nich (třem ženám a třem mužům) se to nakonec podařilo.

Porota ve složení Jan Rosák, Marie Retková, Jan Kovařík, Stáňa Lekešová, Eva Kličková a Aleš Vrzák neměla jednoduché rozhodování. Většině kandidátů nechyběly hlasové předpoklady, nadhled, odvaha, flexibilita, zkrátka vše, co dobrý rozhlasák potřebuje.

„Potěšila mne úroveň soutěžících i dobrá nálada, která ve studiu panovala po celý den mezi soutěžícími i porotou. Věřím, že jsme vybrali dobře a těším se na finále do Divadla U Hasičů,“ řekl Jan Přeučil, průvodce Hlasu Dvojky. Soutěžící se utkali ve dvou disciplínách.

Rozhovory potrápily

V první přednesli svůj minutový soutěžní fejeton na téma Můj zážitek z cest a odpovídali na dotazy poroty. Ve druhé disciplíně se role otočily a soutěžící naopak mohli klást své dotazy porotcům. Na téma, které si vylosovali.

„Druhá disciplína soutěžící potrápila, mnozí se s vedením rozhovoru setkali poprvé. Navíc se museli vejít do časového limitu dvě minuty a ani členové poroty jim to svými odpověďmi moc neulehčovali. Přesto během dne vzniklo mnoho zábavných scének a kvalitních rozhovorů. Ve vysílání určitě některé z nich do budoucna zazní,“ dodal Miroslav Dittrich, šéfredaktor Dvojky.

Hlasujte

Do Divadla U Hasičů, kde se 6. června uskuteční finále Hlasu Dvojky, postoupili Karolína Malá, Lukáš Vaníček, Jaroslav Dvorský, Lukáš Ruml, Blanka Prudilová a Michaela Žitná. Od středy 18. května můžete na stránkách Českého rozhlasu Dvojka hlasovat pro svého favorita – Hlas sympatie. Absolutní vítěz získá zájezd do Řecka a možnost spolupracovat se stanicí Dvojka.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.