Grand Prix pro pořad Výlety ČRo 2 - Praha

18. červen 2010

Český rozhlas 2 - Praha a pořad Výlety (webovou stránku najdete zde: www.rozhlas.cz/vylety) v pátek (18.6. 2010) získal ocenění za nejlepší počin v oblasti cestovního ruchu České republiky za roky 1993 - 2010 "To letí!", kterou vyhlašuje CzechTourism. Jde Grand Prix aneb Cenu ministra pro místní rozvoj pro vítěze napříč kategoriemi. Podrobnosti uvnitř článku (prohlédněte si fotogalerii ze slavnostního večera) ...

Skleněný reliéf a zvláštní diplom za Český rozhlas převzali na pódiu z rukou ministra Rostislava Vondrušky autor projektu a moderátor Pavel Kudrna a vedoucí PR a marketingu ČRo 2 – Praha Helena Kačerová. V sále byli za Výlety přítomni také Jiří Kokmotos a Josef Šmejkal.
Odborná porota kladně ohodnotila systematičnost propagace společenských a kulturních akcí a turisticky zajímavých míst všech regionů České republiky ve vysílání Českého rozhlasu i v místě konání akcí.
Spolu s Výlety získala cenu Grand Prix i „Toulavá kamera“ České televize.
Na slavnostním večeru, který moderoval Aleš Valenta, vystoupil Richard Krajčo se skupinou Kryštof, Miroslav Žbirka, dívčí vokální kvarteto G*apeels a stepař Filip Staněk. Součástí večera bylo i představení projektu CzechTourismu akcentujícího tradici řemeslné výroby České republiky - Zlaté české ručičky, módní návrhářky Jany Berg, nazvaného Čtrnáct klenotů v srdci Evropy - charakterizující jednotlivé kraje České republiky. Návrhářka Jana Berg vytvořila šaty, které charakterizují jednotlivé kraje ČR. Večer byl zakončen recepcí s regionálními kulinářskými specialitami.

Tato časová osa (1993 – 2010) tvoří historiii vzniku a působení České centrály cestovního ruchu - agentury CzechTourism na poli propagace České republiky doma i v zahraničí. Sedmnáct let činnosti agentury v součtu činí 6 000 dnů její aktivní práce. Všechna tato čísla hrají důležitou roli na slavnostním vyhlášení cen: "To letí!", které budou předány těm nejlepším v hotelu HORAL ve Špindlerově Mlýně. Zároveň bude předcházet Open air festivalu, který se uskuteční následující den ve Ski areálu Svatý Petr. Veškeré informace jsou k nalezení na stránkách: www.CzechTourism.cz/festival.

Logo
autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka