Hlasem Dvojky se chce stát 470 soutěžících

27. duben 2016

Do páteční půlnoci 22. dubna jste mohli zaslat zvukovou nahrávku na téma Můj zážitek z cest a zabojovat o vítězství v talentové soutěži Českého rozhlasu Dvojka o nejlepší hlasový projev. Do redakce dorazilo více než 500 přihlášek. Pravidla soutěže dodrželo 470 účastníků. Zvukové příspěvky teď hodnotí odborná porota.

„Tak velký zájem nás všechny opravdu překvapil Čekali jsme kolem stovky účastníků. Už teď jsem zvědavý, koho porota nakonec vybere jako absolutního vítěze. Protože ten (nebo ta), pokud bude mít zájem, se stane spolupracovníkem Dvojky,“ říká Miroslav Dittrich, šéfredaktor stanice. Kromě možnosti chopit se mikrofonu obdrží absolutní vítěz soutěže také poukaz na letecký zájezd pro dvě osoby do Řecka.

Do semifinále postoupí 30 soutěžících. Jména zveřejníme 6. května 2016 na Facebooku Českého rozhlasu Dvojka a internetových stránkách soutěže. Výběr finalistů proběhne neveřejně 14. května 2016 v prostorách Studia S1 Českého rozhlasu (Vinohradská 12, Praha 2).

Od 18. května budete moci na internetových stránkách soutěže on-line hlasovat pro svého favorita. Ten získá 6. června během závěrečné show z pražského Divadla U Hasičů titul Hlas sympatie. Finále soutěže Hlas Dvojky se můžete 6. června od 15 do 17 hodin zúčastnit osobně.

Sledujte informace na webu Divadla U Hasičů. Připravujeme také živý přenos, který nabídneme ke zhlédnutí na YouTube kanálu Českého rozhlasu Dvojka a na internetových stránkách soutěže.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.