Hlasování v anketě Moderátor roku skončilo

20. červen 2014

Nová anketa hledá nejoblíbenější moderátory českých rádií. Hlasování veřejnosti skončilo k 30. září, výsledky budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru Prix Bohemia Radio 11. října 2011 v Poděbradech.

Anketu Moderátor roku vyhlásila Asociace rozhlasových organizací. Hlasovalo se celé září speciálními SMS zprávami.

Po ukončení hlasování bude zveřejněno deset nejúspěšnějších jmen v každé kategorii, tedy 10 moderátorů a 10 moderátorek.

Hlasovat jste mohli například pro tyto moderátory Českého rozhlasu:

LUCIE VÝBORNÁ
Pochází z televizní rodiny. Z rozhlasového éteru ji posluchači znají přes 20 let, na Radiožurnálu jí od roku 2008 „patří“ dopolední vysílání a především hodina s hostem. Pro vysílání Radiožurnálu z olympijských her ve Vancouveru připravovala zajímavé rozhovory, přispívala také informacemi z ročního pobytu v Rusku. Pro ČT připravila cestovatelské magazíny, moderuje zábavné pořady, diváci si pamatují její rozhovory s hollywoodskými hvězdami na komerčních televizích – třeba se Schwarzeneggerem a Stallonem. Rozhlasový mikrofon je její droga. Před narozením dcery napsala čtenářsky úspěšnou knihu Fitmaminka. Vyhýbá se rozhovorům s hosty, kteří jsou prázdní. Na každého se pečlivě připravuje a snaží se vidět a slyšet věci, které ten který člověk udělal. Hostů je mnoho a jsou skutečně rozmanití – umělci, astronomové, jaderní vědci a další. Nikdy by nechtěla zpovídat politiky. Mluví anglicky, italsky, španělsky a rusky a odpočívá velmi aktivně – na motorce, lezením po skalách, surfováním, ale hlavně s rodinou.

Logo

MARTIN VESELOVSKÝ
Moderuje od roku 1992. Studoval historii, začínal na Hlasu Ameriky. Pracoval pro soukromé rádio, pak několik let strávil v televizích Prima a Nova. Od roku 2000 spolupracuje s Radiožurnálem, už pět let je moderátorem publicistického pořadu Dvacet minut Radiožurnálu a zároveň Událostí, komentářů na ČT. Už několik let se věnuje pouze politickým debatám. Jak sám říká, je díky nim cyničtější. Má rád debaty na tělo. Když chce od politiků znát odpověď na otázku, neútočí na ně, je však důrazný a neustoupí ani o píď. Je přesvědčen, že když se zabývají veřejnými záležitostmi, tak má o nich zkrátka společnost právo leccos vědět. O často proklamované době hájení říká, že je to formální výmysl politiků. O diskusích na internetu nemá valné mínění, obzvlášť v případě těch anonymních. Sociální sítě nezavrhuje, ale rozhodně není jejich fanouškem. Mluví anglicky a nejvíc si užije s rodinou, na horském kole, čtením knih a hraním počítačových her.

Logo

JAN POKORNÝ
V Českém rozhlase pracuje přes 20 let, od roku 1994 na Radiožurnálu. Moderoval publicistické pořady, rok také působil ve Francii jako zahraniční zpravodaj. V současnosti vysílá Ranní Radiožurnál, od 5 do 9 hodin provází posluchače kompletním ranním informačním servisem. Jeho styl i hlas jsou nezaměnitelné, posluchače dokáže dobře pobavit, nikdy ovšem na úkor kvality a důvěryhodnosti. Typický je pro něj britský humor – s tváří hráče pokeru něco řekne a vy nevíte: má mě rád, nemá mě rád… :-) Má rád spisovnou češtinu a říká, že dobrý moderátor má mluvit úplně normálně. Nejlepším testem moderátora je podle něj rozhovor s nemluvným hostem. Znají ho také televizní diváci: byl prvním moderátorem pořadu ČT Černé ovce, sem tam bílá (1993), v současnosti je to například Den D – reality show ze světa podnikání. Mluví francouzsky, anglicky a rusky, má rád Francii, tenis, kolo, knihy a elektronické hračky.

Logo

ALEŠ CIBULKA
Oblíbený moderátor Dvojky Českého rozhlasu, spisovatel a dramaturg. S Alešem Cibulkou se můžeme setkávat každou sobotu prostřednictvím Českého rozhlasu Dvojky nebo přímo v divadle U Hasičů, odkud je vysílán přímým přenosem pořad Tobogan. Stal se velmi zdatným následovníkem zakladatele pořadu Tomáše Slámy. Je také velmi úspěšným spisovatelem, vydal dvě knihy o herečce Nataše Gollové, které měly veliký úspěch. Každý rok moderuje dětskou soutěž Zlatý oříšek.

Logo

MARIE RETKOVÁ
Populární televizní hlasatelka. Je trojnásobnou držitelkou ceny popularity diváků Týtý. Od roku 1999 do roku 2005 uváděla v rozhlase pořad Host do domu. Dva roky moderovala slavný Dámský klub na soukromé rozhlasové stanici. Na Dvojku Českého rozhlasu se vrátila v magazínu Je jaká je. Patří k nejoblíbenějším hlasům své stanice. Marie Retková také napsala knihu Dobrý večer, vážení diváci, podílela se na vydání kalendářů receptů a kulinářských specialit. Byla předsedkyní správní rady Nadačního fondu Českého rozhlasu a spolupracovala na projektech Bílá pastelka a Světluška. Mezi její zájmy patří literatura, basketbal, tenis a klasická hudba.

Logo

JAN ROSÁK
Jeden z nejvýraznějších rozhlasových hlasů vůbec. Vedle práce pro rozhlas se uplatnil brzy i v televizi. Na Dvojce Českého rozhlasu uvádí víkendový pořad se slavným názvem Šťastnou cestu. Svého nezapomenutelného předchůdce Jiřího Štuchala nenapodobuje, nýbrž úspěšně kráčí v jeho stopách. Pro regionální stanice ČRo připravuje také talk show Tandem. S TV Barrandov obnovil tradici populárního Videostopu. Mezi jeho koníčky „vede“ jednoznačně sport, a to v mnoha podobách. Hlavně tenis (nejčastěji na různých turnajích známých osobností), automobilové závody na okruzích a fotbal, který hraje jako člen prestižního klubu AMFORA.

Logo

...nebo pro jiné oblíbence:

autor: Filip Rožánek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.