I bez reklam a bulváru vyprodává haly po celém světě. Lara Fabian musí i v Praze přidat koncert

28. srpen 2014

Bez okázalé bulvární podpory, ale i bez techniky se obejde kanadská Céline Dion. Během svého posledního koncertu v Praze neváhala zpívat bez mikrofonu. Čím ohromí tentokrát?

Miliony prodaných desek. Vyprodané koncertní sály. Včetně Carnegie Hall. To dokázala kanadská zpěvačka Lara Fabian, jejíž hlas se přirovnává k Céline Dion.

Možná ji znáte z našich pořadů Hudební globus nebo Klub Evergreen. V roce 2012 taky téměř okamžitě vyprodala Obecní dům v Praze.

V půlce koncertu tehdy navíc odložila mikrofon a zcela suverénně naplnila Smetanovu síň nádherným hlasem. Jako by žádnou podporu techniky ani nepotřebovala. Pouze dobrou akustiku.

První koncert okamžitě vyprodaný

Její fanoušci si od pražského koncertu 16. října 2014 asi slibují něco podobného. Také proto je už všech 3000 vstupenek do multifunkčním kulturním prostoru Forum Karlín vyprodaných.

Lara Fabian ale hned přidala další koncert 17. října. Ve zcela nové koncertní síni tak určitě zazní její největší hity jako Je t'aime, I Will Love Again, Adagio, Tout nebo Alway ze Spielbergova filmu A. I. Umělá inteligence.

Kdo je Lara Fabian

Narodila se v Belgii, dětství prožila na Sicílii. Kariéru ale odstartovala z Kanady, kam se přestěhovala po osudovém setkání­ se skladatelem Rickem Allisonem.

Neomezuje se žánry. Kombinuje pop, world music, jazz i klasiku. Spolupracovala s Céline Dion, Sheryl Crowe, Robbiem Williamsem, Alanis Morissette, ale také se Stevem Spielbergem.

autor: rota
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.