Jak to vidí Dominik Duka? Arcibiskup pražský od února 2015 pravidelným hostem na Dvojce

19. únor 2015

Upřímné, neotřelé a přitom korektní názory na aktuální dění doma i ve světě. To vás čeká od nového „jaktovidiče“ v pořadu Zity Senkové. Natáčíme exkluzivně přímo v prostorách Arcibiskupství pražského, v pracovně kardinála Dominika Duky.

„Pravdivé slovo je pro mě jako pro křesťana vyjádřením vztahu k Bohu,“ říká Dominik Duka. „Ve stejném duchu bych rád vedl dialog s posluchači Českého rozhlasu Dvojky, tedy inspirovat korektní diskuzi s úctou k názorovému oponentovi. Byť by se mi jeho názor zrovna nezamlouval.“

Dominik Duka v pořadu Jak to vidí jistě doplní posluchačsky úspěšné názory dalších duchovních: pomocného biskupa pražského Václava Malého a prezidenta České křesťanské akademie Tomáše Halíka.

V prvním rozhovoru, který se natáčel ve středu 18. února, se moderátorka Zita Senková dotkla tématu islámu i české politiky. Pořad jsme odvysílali v premiéře v pátek 20. února 2015 od 8:30 na Dvojce.

Čtěte také

Dominik Duka dříve pro Radiožurnál připravoval Glosy, které byly součástí Křesťanského týdeníku. Dvojka by ráda dál zprostředkovávala jeho zajímavé názory, a proto rozšířil řady jejích komentátorů.

Záznamy pořadu Jak to vidí... najdete v iRadiu.

autor: rota
Spustit audio