Jan Smigmator vyprodal sál Hybernie. Publikum tleskalo ve stoje.

22. prosinec 2014

Na projekt Swing gala 2014 se v neděli 21. prosince přišla podívat skoro tísícovka příznivců swingu.

Nestává se každý den, aby se někomu podařilo vyprodat sál Divadla Hybernia. Zpěvákovi a moderátorovi Dvojky se to podařilo. A to nejen díky jeho umění a doprovodu skvělého Big Bandu Felixe Slováčka. Partnerkou mu totiž při zpěvu byla Dasha a a přijel i zahraniční host.

Host velkého formátu - Jumaane Smith

Je prvním trumpetistou kapely známého zpěváka Michaela Bublého, cestuje, zpívá a sólově vystupuje na celé řadě kulturních akcí. Nedávno vydal své debutové album “I Only Have Eyes For You”. Kromě jiného účinkuje v rozhlase, televizi a dokonce vystupoval pro dva americké prezidenty.

Více jak hodinový program byl doslova nabitý swingovými peckami, písněmi rychlými, pomalými, verzemi známých zpěváků, ale i vlastní tvorbou Jana Smigmatora.

Doslova bouři vyvolal na pódiu Jumaane Smith. Sólovým výstupem, společnou písní, ale i osobitým humorem. zdatně mu v tom sekundovali jak Jan Smigmator, tak i Felix Slováček. 0statně, tušíte, jaké víno pije posledně jmenovaný? Podle hesla: „nemáte-li červené, dejte aspoň bílé".

A co na večer říká hlavní protagonista?: „Když jsem před léty stál na prknech Hybernie v muzikálu Golem, snil jsem o tom, že ji jednou vyprodám. A to se mi splnilo, je to úžasný."

A my dodáváme. Podařilo se Vám Honzo nejen vyprodat divadlo, ale i přinutit publikum k ovacím ve stoje.
Gratulujeme!

Pokud jste neměli štěstí a na koncert jste se nedostali, nemusíte smutnit. Český rozhlas totiž pořídil jeho záznam. Už to sice nebude osobní zážitek, ale o hudební menu vás nikdo nepřipraví.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.