Khaki, trávová i kiwi. Hitem letošního jara je zelená

18. duben 2015

Nositelka prestižního ocenění „Za vynikající design“ Helena Fejková měla své přehlídky v Paříži a oficiálně reprezentovala český oděvní design i v Číně. Se svým partnerem Vladimírem Hetflejšem doslova propadli oděvnímu průmyslu. Móda u nich má zkrátka zelenou.

Přes všechny tvůrčí i partnerské peripetie, přes 11 galerií módy, které společně vybudovali, přes výpravné módní přehlídky, které je málem zruinovaly i přes netradiční ochotnické představení v Úpici, rodném městě Vladimíra Hetflejše, se dostalo i na téma módních trendů pro letošní jaro a léto.

Jaro přivítejte v barvách trávy a ovoce

Letí všechny tóny zelené – khaki, trávová i kiwi, taky melounová, meruňková, jahodová i broskvová. Helena ovšem vsadila i na působivou kombinaci bleděmodré a světle žluté.

Mají pět společných dětí, ale ani jedno spolu. Pět vnoučat je stmelilo do velké pohodové rodiny, která se schází při mnoha příležitostech, přestože Helena a Vladimír zrovna vzoroví prarodiče nejsou.

Začalo to starou truhlou po babičce

Ale vše zlé a dávno minulé je zapomenuto. Jen stará truhla, kterou Helena našla na půdě, a v ní ručně vyšívané prádlo po babičce prvního manžela – to se zapomenout nedá. Byl to první impuls k její budoucí profesi. Ostatně – jednu noční košili z té truhly nosí prý Helena dodnes.

MS v ledním hokeji 2015 v rukou ženy!

Hitem současné tvorby známé módní návrhářky je oblečení pro hostesky na letošním Mistrovství světa v ledním hokeji.

Čtěte také

Půvabné šatičky z látky, která evokuje rozježděný led a s bordurou ze smajlíků, které mají puky místo očí, což je logo letošního mistrovství. A vítězné medaile budou navlečeny na kravatách!

Čínský fanklub

Mimochodem Fejková s Hetflejšem mají fanoušky až v Číně, kde také reprezentovala český oděvní design. Když se tam dozvěděli, že budo hosty pořadu Nezatloukat, nenechali si ho ujít, a dokonce se jednomu z posluchačů v Šanghaji podařilo dovolat přímo do vysílání.

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio