Léto pokladů a legend: poslouchejte a soutěžte o tři lázeňské wellness pobyty

2. červenec 2015

Jedinečná kolekce pokladů rozhlasového archivu. Unikátní dokumenty o české šlechtě. Neprošlapané výlety po všech koutech České republiky. A k tomu soutěž. Léto pokladů a legend startuje na Dvojce už tuto sobotu 4. července.

Během dvou prázdninových měsíců se každou neděli večer můžete těšit na skvělou rozhlasovou hru ze Zlatého fondu Českého rozhlasu. Tituly jako Lucerna, Strakonický dudák, Válka s mloky nebo Noc na Karlštejně mluví samy za sebe.

Nedělní večery pak doplní kompletní repríza unikátního cyklu dokumentů Martina Gromana a Tomáše Černého Modrá krev. Věnuje se portrétům a osudům českých šlechtických rodů. Vše dochutí výpravy Tomáše Černého každou sobotu večer do rozhlasového archivu v pořadu Studio Retro.


1. cena: Silvestrovský pobyt
Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník
4 noci v termínu 27. 12. 2015–2. 1. 2016 v hotelu Priessnitz**** pro dvě osoby s polopenzí, dárkem a wellness programem (1x kredit na procedury v hodnotě 500 Kč; 1x masáž lávovými kameny; 1x koupel perličková s bylinkami; 1x bazén s vířivkou; 1x fitness), zajištěný kulturní program během pobytu - koncerty, volnočasové aktivity, divadelní představení, punčové odpoledne, bruslení, silvestrovský večer s přípitkem a ohňostrojem; cena nezahrnuje: dopravu
2. cena: Lednická harmonie
Lázně Lednice
4 dny/3 noci pro dvě osoby se snídaní a relaxačním programem (1x brusinková koupel; 1x horská koupel; 1x indická masáž hlavy; 1x saharský zábal; 1x medový obklad; 1x masáž horkými lávovými kameny; volný vstup do bazénu); cena nezahrnuje: ubytovací poplatek ve výši 16 Kč/osoba/den a dopravu
3. cena: Relax uprostřed týdne
Lázně Lednice
3 dny/2 noci pro dvě osoby se snídaní a klasickým programem (zdravotní prohlídka; 1x perličková koupel; 1x klasická masáž částečná; 1x parafin; volný vstup do bazénu), cena nezahrnuje: ubytovací poplatek ve výši 16 Kč/osoba/den a dopravu

Jak s Létem pokladů a legend soutěžit?

Chcete vyhrát jeden z lázeňských wellness pobytů? Poslouchejte! Po odvysílání Dokumentu, Studia Retro a Rozhlasové hry zazní vždy soutěžní otázka. Soutěžní otázky najdete na webu také v jednotlivých článcích Dokumentu nebo Rozhlasové hry anebo taky na konci tohoto článku.

Do finále postoupí ten z vás, kdo správně odpoví na všechny 3 otázky jednoho víkendu a to minimálně 4x z 9 možností. Musíte tedy zaslat minimálně 4 sady správných odpovědí (1 sada = 3 odpovědi na 3 otázky daného víkendu) do pátku 11. září včetně.

Jedou v tom i Výlety

Jednu z těchto čtyř sad ale můžete nahradit razítkem, které dostanete na stanu Výletů s Dvojkou. Místa, odkud se Výlety s Dvojkou vysílají, najdete zde. Razítko vám dáme na hrací kartu, kterou najdete ke stažení zde nebo si ji můžete vyzvednout na recepci Českého rozhlasu, Vinohradská 12, Praha 2.

Správné odpovědi (všechny sady najednou) posílejte poštou na adresu: Český rozhlas Dvojka, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2. Anebo e-mailem na legendy@rozhlas.cz. Dopisní obálku nebo e-mail označte heslem: „Léto pokladů a legend“.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.