Na Dvojce nově Rozhlasové hry pro celou rodinu. K poslechu on-line ZDARMA

11. listopad 2015

Doyle se Sherlockem Holmesem, Martin Eden Jacka Londona, Melvillova povídka… Mohli jste si všimnout, že starší programová řada Hra pro děti a jejich rodiče dostává v poslední době nový rozměr.

Od pondělí 16. listopadu 2015 ponese taky nový název Rozhlasová hra pro celou rodinu. Se změnou názvu souvisí i změna zaměření. Nově vám v ní chce Dvojka zprostředkovat kromě dobrodružství, napětí a zábavy také svět dospívajících.

Rozhlasová hra pro celou rodinu chce podněcovat k přemýšlení o hodnotách a vztazích ve společnosti. Nastavovat zrcadlo různým zážitkům už nejenom dětí, ale právě i teenagerů.

Ukázkovou hrou, která naplno rozvíjí rozhlasové i tematické možnosti nové řady, bude Problém (Vyskočit z kůže) Zuzy Ferenczové. Úspěšný text slovenské autorky byl přeložen do mnoha cizích jazyků a nastudován na několika divadelních jevištích. V rozhlase je uváděn poprvé.

Dvojka hru odvysílá ve sváteční úterý 17. listopadu mimořádně od 20:00.

Pravidelný čas vysílání rozhlasové hry pro celou rodinu ale zůstává v sobotu ve 13:05. Český rozhlas Dvojka vysílá pohádky, četby a rozhlasové hry. Každou z nich můžete zpravidla ještě týden po odvysílání poslouchat na webu zdarma v sekcích Drama a Pohádky.

autor: Český rozhlas Dvojka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.