Na zázračnou Noc s Andersenem dorazí i Maxipes Fík. Poslouchejte živě už tenhle pátek

29. březen 2017

Maxipes Fík alias Josef Dvořák, filmový princ Matouš Ruml nebo písničkář Jaroslav Samsonk Lenk… V pátek 31. března odvysílají Rádio Junior a Český rozhlas Dvojka od 19 hodin do půlnoci unikátní pětihodinovou Noc s Andersenem.

V den, kdy se na celém světě oslavuje dánský pohádkář Hans Christian Andersen a radost ze čtení i fantazie zazní každou hodinu pohádka, písničky nebo pohádkový kvíz. Přímo do studia postupně přijde i pět pohádkových postav, které budou rozdávat dárky.

Letošní Noc s Andersenem má podtitul Zázračná. A taková skutečně bude. Jako hosté přijdou herci Josef Dvořák a Matouš Ruml, ale taky písničkář Jaroslav Samson Lenk, který bude na přání dětí skládat písničky přímo ve vysílání. Jako moderátory uslyšíte Tomáše Vacka nebo Magdu Šorelovou.

„Český rozhlas se Noci s Andersenem účastní už podeváté. A i letos budeme alespoň částěčně českoslovenští. Slovenský rozhlas se k našemu vysílání připojí ve 21:30 s pohádkou, malým česko-slovenským slovníkem a jedním překvapením pro herce Josefa Dvořáka,“ sdělila autorka pořadu Magdalena Šorelová.

autor: bbu
Spustit audio