Nový komediální seriál Vrahovice na Dvojce!

29. září 2015

Tereza Bebarová, Marika Procházková, David Matásek nebo Oldřich Vlach. Hvězdně obsazený sitcom o sousedských vztazích startuje na Dvojce ve středu 30 září v 18:30 prvním Velkým dílem.

Nikdy přesně neodhadnete, co všechno vám může otrávit život. Sledujete všelijaké zprávy ze světa, které vás děsí, ale nakonec zjistíte, že vám život stejně nejvíc otráví vaši sousedi. A příbuzní, se kterými jste se nepromyšleně ubytovali ve dvojdomku.

Na samotě. A jak se ukázalo, v zátopové zóně. Ve Vrahovicích. Takže není úniku. Příbuzní vás většinou nezabijí, ale žabomyší války, které spolu vedete, vás ubíjejí spolehlivě.

Takoví normální sousedi

Autorovi scénáře Luboši Balákovi se naštěstí podařilo podívat se na soužití dvou rodin v jednom domě s nadhledem a humorem. A tak můžete nahlédnout do domácnosti spisovatele Michala, jeho ženy Moniky (momentálně na mateřské) a „znepřátelené sesterské“ rodiny Věry a podpantofláka Karla.

Nekončící sousedské pře získávají na obrátkách i díky všudypřítomnému dědovi kutilovi a babičce, která vše vtipně glosuje ze svého kolečkového křesla. Sám autor prý netušil, kolik legrace je v situacích, které vycházejí z jeho vlastního života. Třeba se vám jeho nadhled bude hodit i u vás doma.


Napsal: Luboš Balák
Dramaturgie: Helena Herbrychová a Filip Lukeš
Režie: Vít Vencl a Petr Vodička
Hrají: Tereza Bebarová, David Matásek, Marika Procházková, Luboš Veselý, Johanna Tesařová, Oldřich Vlach, Jiří Lábus, Vlastimil Kaňka, Jan Vokrouhlecký a další

Realita, absurdita a humor

„Vrahovice mi připomínají seriály typu Taková normální rodinka nebo Chalupáři – ten typicky český, venkovský humor! Velmi mě baví a doufám, že se povede předat stejný zážitek i posluchačům“, komentuje natáčení seriálu Tereza Bebarová.

„Mám dojem, že se tady povedlo dokonale namíchat absurditu s realitou. Jsou tu situace, které známe každý, a vzápětí se stane něco neuvěřitelného, co posluchače překvapí nečekaným rozuzlením“, dodává ke své roli David Matásek.

Vrahovice poslouchejte ve středu 30. září v 18:30. Následně pak od 5. října v pondělí až čtvrtek vždy v 18:20. Jednotlivé díly najdete po dobu jednoho týdne v audioarchivu iRadio pod Kolotočem anebo ve webové sekci Drama.

Natáčení rozhlasového sitcomu Vrahovice: skica dvojdomku
autor: Lucie Juráčková
Spustit audio