Sedmdesátiny Viktora Preisse exkluzivně v Toboganu

18. březen 2017

Do přímého přenosu kromě moderátora Aleše Cibulky přišli popřát Ivan Trojan, Vojta Dyk, Ondřej Brousek, Lukáš Hlavica a také režisér Jiří Strach.

„Je nám velkou ctí, že právě Tobogan je jediným místem, kde se rozhodl Viktor Preiss slavit své kulatiny. Je pověstný svou skromností a dalo mi i trochu práce ho přemluvit. Nakonec kývl. Český rozhlas totiž miluje a důvěřuje mu,“ říká moderátor Aleš Cibulka.

A došlo i na nečekané situace. Tou první, která oslavence doslova dojala, byla zdravice, kterou společně odrecitovali Ivan Trojan a Lukáš Hlavica. Druhým překvapením bylo rozhlasové ocenění, které patří našim největším osobnostem.

Viktor Preiss vstoupil i do Síně Slámy

Vojta Dyk za klavírního doprovodu Ondřeje Brouska zazpíval Modlitbu z filmu Anděl páně, písní z archivu Viktorovi popřál i Jean Gabin. V záznamu pořadu zpívá dokonce i sám oslavenec! Tým Toboganu poctil pana Preisse vyznamenáním největším: slavnostně ho uvedl i do Síně Slámy. „To je místo, kde jsou všichni ti, kterých si vážíme. A právě Viktor si to zaslouží,“ dodává moderátor.

Přestože se slavilo, občas bylo blízko k slzám. Ostatně sedmdesátiny se neslaví každý den. Ke gratulantům se připojila celá řada posluchačů, kteří přišli do Studia 1 na Vinohradské.

Narozeninový Tobogan; Viktoru Preissovi přišli popřát Jiří Dvořák, Ivan Trojan, Ondřej Brousek, Viktor Preiss, Vojta Dyk, Jiří Strach, Lukáš Hlavica a moderátor Aleš Cibulka
autor: Jakub Hritz

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.