Plněné kuře citronem na rozmarýnu s mozzarellou

1. červenec 2016

Marinování přes noc vám zabere trochu času. Ale stojí to za to. Jako přílohu doporučujeme domácí bramborovou kaši.

Ingredience pro 4 osoby:

1,5 kg kuře
4 snítky rozmarýnu
3 citrony
6 lžic olivového oleje
1 cibule
1 dcl oleje
sůl

Příprava:

1. Kuře omyjete a dobře ho osušte i zevnitř. Rozmarýn nasekejte najemno. Do útrob kuřete vymačkejte celý citron, vysypejte nasekaným rozmarýnem. A nakonec nakrájejte dva citrony na kolečka a také vložte do kuřete.

2. Do sáčku nalijte 1 dcl oleje. Pozor, ať není děravý. Lepší bude pevnější sáček. Kuře do něho vložíte, zbavíte se přebytečného vzduchu a sáček uzavřete. Kuře necháte marinovat přes noc v ledničce.

3. Troubu rozehřejete na 200 °C. Cibuli pokrájíte na silnější kolečka. Citron na plátky. Před pečením kuře vyjmete ze sáčku, odstraníme kousky citronu a rozmarýn.

4. Na pekáč rozložíte kolečka cibule a kuře na něj položíte, posolíte a obložíte plátky citronu. Podlijete trochou vody a dáte péct do vyhřáté trouby.

5. Během pečení přelívejte kuře výpekem, případně podlijte trochou vody. Po 40 minutách kuře vyjmeme z trouby, do kůže zapícháte zbytek nastříhaného rozmarýnu, dovnitř vložíte plátky mozzarelly a dopečete doměkka.

Dobrou chuť

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio