Poslechněte si unikátní rozhlasovou hru a dokumenty Dvojky oceněné na Prix Bohemia Radio

10. říjen 2016

Ve středu 5. října skončil v Olomouci 32. ročník mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. A dalo by se říci, že skončil výrazným úspěchem Českého rozhlasu Dvojky, protože oba vítězné pořady v posledních kategoriích Drama a Dokument měly premiéru právě na Dvojce.

V kategorii dramatických pořadů zvítězila rozhlasová hra Zuzy Ferenczové Problém (Vyskočit z kůže), kterou mohli posluchači Dvojky slyšet v premiéře 17. listopadu 2015. Její reprízu poslouchejte v sobotu 15. října 2016 od 13:05 anebo pak ještě týden po odvysílání na web Hry a četba.

V kategorii rozhlasových dokumentů udělila mezinárodní porota hned dvě první místa:

  • dokumentu Jana Hanáka Diptych, ve kterém citlivý a otevřený dialog o životě a smrti přerůstá v meditativní metaforu základních otázek, dotýkajících se každého člověka
  • dokumentu Dominika Mačase Dobyvatel ztracené krásy (cyklus Dobrá vůle), který je atraktivním zvukovým portrétem svérázného pábitele, v mnohém se podobajícího postavám z knih Bohumila Hrabala

Podívejte se na záznam závěrečného slavnostního večera Prix Bohemia Radio 2016

autor: Libor Vacek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.