Reakce šéfredaktora J. Ostrého na ohlasy posluchačů

1. listopad 2011

Vážené posluchačky a vážení posluchači, zdravím Vás a děkuji za Vaše připomínky k rannímu vysílání ČRo 2. Za ty pochvalné, ale samozřejmě zejména za ty kritické. Změnou chceme přinést do ranního vysílání více informací spojených s dnem vysílání, tyto informace interpretovat tak, aby vysílání zaujalo větší posluchačské spektrum.

Z tohoto důvodu jsme zvolili dvojice. Jsme přesvědčeni, že přinášejí vysílání více energie. Vždy od pondělka do pátku se tedy budou střídat Jitka Lukešová s Martinem Gabrielem a Světla Magni s Jiřím Holoubkem. Sobotní rána budou beze změn, do nedělních chceme vrátit posluchačsky oblíbené osobnosti (Františka Novotného, Pavlínu Filipovskou, Rudolfa Křesťana a další).
Ranní soutěž směřujeme k našim dětským posluchačům. Jsme totiž jediná rozhlasová stanice v Česku se speciálním programem pro dětského posluchače.
Zároveň využíváme v ranním vysílání těch částí vysílání ČRo 2, které se (dle našeho názoru) povedly a byla by škoda se k nim nevrátit.
Vážené posluchačky a vážení posluchači, věřím, že nepříjemnosti provázející každou změnu rychle překonáme tak, aby Vám vysílání ČRo 2 přinášelo jen pozitivní pocity.

S úctou
Jaromír Ostrý
šéfredaktor ČRo 2

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.