Tereza Kostková, František Ringo Čech a Luděk Munzar novými moderátory Dvojky

Od ledna se mohou posluchači Českého rozhlasu Dvojky těšit hned na dvě nové moderátorské tváře. A to v poořadech Dvanáct ve dvanáct a Hvězdy vinylu.

Herečka a moderátorka Tereza Kostková doplní tým moderátorů hudebního pořadu Dvanáct ve dvanáct. Po boku Miluše Bittnerové, Petra Vacka, Dalibora Gondíka, Richarda Pachmana a Petra Jančaříka provede posluchače hodinou příjemné nálady s písničkami, které doplní vlastními zážitky.

„Pro někoho, kdo je odkojen krásným mluveným slovem, veden láskou k promluvě i poslechu, k půvabům a hodnotám češtiny a obsahu myšlenky, je nabídka na kvalitní rozhlasovou práci darem z nebes. A jak známo, dary z nebes se neodmítají nejen o Vánocích. Těším se velmi,“ říká Tereza Kostková.

Hvězdy vinylu i mikrofonu

Průvodce novým hudebně zábavným dokumentem Hvězdy vinylu o populární hudbě od 60. let po dnešek bude František Ringo Čech. V každém dílu přivítá hosta, který danou dobu prožil.

V prvním díle se posluchači setkají s hudebníkem Karlem Šípem. Dalšími budou například Karel Vágner nebo Martha Elefteriadu. Pořad si posluchači mohou naladit každou neděli v 10:30 hodin.

Hudební vzpomínky bez sentimentu

„Jde o vzpomínkový, ale ne sentimentální pořad o hudbě a dění v minulém století. To bylo pro mě nádherné. Navzdory tomu, že byl útlak, perzekuce a nikam se nesmělo. Pro mě prostě to století bylo krásné a víte proč, protože jsem byl mladý a mládí nám dovolí zapomenout na všechny útrapy. Ty jsou naštěstí za námi a já dneska dělám tenhle pořad,“ doplňuje Ringo Čech.

Karel Šíp a František Ringo Čech

A jak se na práci s novými moderátory těší šéfredaktor Dvojky Miroslav Dittrich: „Jsem opravdu rád, že Tereza Kostková i František Ringo Čech řekli ano. Vážím si i toho, že oba považují práci v Českém rozhlase za prestižní.“

Okouzlení slovem

Na četná přání posluchačů se ve vysílání objeví ještě jeden zcela nový pořad. A s ním i další dva noví moderátoři: František Novotný a Luděk Munzar. Oba tvůrci zastávají názor, že slova se nemají počítat ani měřit, ale vážit. Také proto se jejich pořad o češtině jmenuje Okouzlení slovem.

autoři: Jakub Hritz , Tereza Kostková
Spustit audio

Více z pořadu