Top 5 nejposlouchanějších pořadů Dvojky v roce 2014

17. srpen 2015

Český rozhlas Dvojka má aktuálně přes 60 vlastních pořadů. Většinu pro vás archivujeme v iRadiu. Které z nich tam nejčastěji hledáte?

Žebříček je sestavený na základě statistik poslechovosti. Pořady řadíme vzestupně.

5. místo

Meteor

Pořad za rok nasbíral přes 90 000 unikátních poslechů. Na vlastním webu a Facebooku vás pravidelně zásobí také články, které rozšiřují to, co jste slyšeli ve vysílání.

4. místo

Dopoledne s Dvojkou

Dopoledne s Dvojkou

Pět dopolední, pět osobností v moderátorském křesle, pět různých pojetí vysílání. V pravidelných rubrikách, jako jsou Poradny nebo Styl, se vždy dozvíte něco nového. O čemž svědčí i přes 165 000 unikátních přehrání.

Nosným pilířem je ale hodina rozhovorů Host do domu, z které vám webová redakce pravidelně připravuje články.

3. místo

Toulky českou minulostí

Neotřelé a detailní pohledy na naši historii jsou stálicí ve vysílání i ve vašich uších. Ke 166 000 poslechů přispěl určitě i vlastní web pořadu.


V iRadiu najdete audiozáznamy jen od 537. dílu. Starší díly najdete v mp3 podobě v Radiotéce anebo na CD nosičích v Radioservisu.

Toulky letos slavily 1000. díl. Při té příležitosti jste na webu Dvojky hlasovali o historicky nejdůležitější místo.

V anketě zvítězila Stará Boleslav. Výlety s Dvojkou pak postupně jednotlivá místa navštívily.

2. místo

Četba na pokračování

Četba na pokračování na Dvojce

S audioknihami se teď všude roztrhl pytel. My vám zaručujeme aktuálnost, archivní skvosty i nečekané objevy. Svědčí o tom i téměř 200 000 poslechů.

Kromě Četeb na pokračování, tu najdete i uzavřené Povídky nebo často unikátní Rozhlasové hry. Někde na pomezí četby, rozhlasové hry a dokumentární publicistiky jsou také Příběhy slavných.

Ty jediné jsou na webu přístupné bez časového omezení. Díky Radiotéce si teď některá díla z naší produkce můžete také stáhnout. Už několik let vám ale naši produkci na CD nabízí Radioservis.

1. místo

Jak to vidí…

Richard Hindls a Zita Senková

Pohledy známých osobností na aktuální dění vás zajímají asi nejvíc: 373 871 unikátních poslechů za rok 2014. Přispívá k tomu vždy výběr hostů, témat i vhled do problematiky moderátorky Zity Senkové.

Ke každému pořadu publikujeme na webu souhrnné články. Vždy následující den v článcích najdete i přepis celého rozhovoru. Povědomí o pořadu pomohl zvednout i vstup Zity Senkové na Twitter.

Od ledna 2015 vysíláme i speciální nedělní Jak to vidí..., které moderuje sestra Angelika a Jan Bárta.

Všechny audiozáznamy uvedených pořadů najdete vždy do hodiny po odvysílání v iRadiu Dvojky.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.