Top 5 nejposlouchanějších pořadů Dvojky v roce 2015

6. leden 2016

Stanice Český rozhlas Dvojka měla v roce 2015 kolem 50 vlastních pořadů. Většinu pro vás archivujeme v iRadiu. Které z nich tam nejčastěji hledáte?

Žebříček je sestavený na základě statistik poslechovosti z audioarchivu. Nezapočítává poslechy v článcích, na jiných webech anebo z podcastů. Pořady řadíme vzestupně.

5. místo

Rozhlasová hra

I když většinu rozhlasových her nabízíme k on-line poslechu jen týden po odvysílání, není divu, že vás tolik zajímají. Jde totiž o věc, na kterou má Český rozhlas monopol.

Na Dvojce ale neuslyšíte jen poklady ze zlatého fondu, ale taky hry nové, moderní i experimentální. Ke konci roku se navíc změnila dramaturgie her pro děti, a nově tak můžete poslouchat kromě tradičních rozhlasových her i hry doslova pro celou rodinu.

4. místo

Host do domu

Jde o nosný pilíř dopoledního magazínu Dopoledne s Dvojkou, kdy vám každý všední den jiný moderátor zprostředkuje rozhovor se zajímavou osobností z kultury, politiky, zdravotnictví nebo z oblasti módy i vědy. V roce 2015 jsme tým moderátorů rozšířili i o mužské hlasy.

Jan Rosák

Dá se říct, že na to doslova „slyšíte“. Protože pořad se oproti loňsku probojoval až do hvězdné pětky. Ke každému dílu vznikají samostatné články. Hosty vždy fotíme a s některými z nich natáčíme i videa, která najdete na našem profilu na Facebooku nebo na portálu YouTube.

3. místo

Četba na pokračování

S audioknihami se teď všude roztrhl pytel. My vám zaručujeme aktuálnost, archivní skvosty i nečekané objevy. Kromě Četeb na pokračování a už zmiňovaných Rozhlasových her vám ale nabízíme i Pohádky nebo komediální seriály typu Tlučhořů.

Někde na pomezí četby, rozhlasové hry a dokumentární publicistiky jsou také Příběhy slavných. Ty jediné jsou na webu přístupné bez časového omezení. Díky Radiotéce si teď některá díla z naší produkce můžete také za poplatek stáhnout.

2. místo

Kupředu do minulosti

Doslova skokan roku. Ačkoli se vysílá už od roku 2014, teprve loni se stal doslova fenoménem. Kromě audií vás zajímají i články, kde můžete najít i informace, které ve vysílání nezazněly. S hosty Martiny Kociánové se dozvídáte, jak jako normální člověk máte zvládnout (ne)normální situace.

Martina Kociánová

„Až pořad jednou skončí,“ slibuje moderátorka, která se s vámi nebojí komunikatovat i na Facebooku, „budete samostatní, svobodní a dokážete se postarat nejen sami o sebe, ale i o své rodiny. Bez ohledu na to, jaká situace bude ve světě i u nás doma.“

1. místo

Jak to vidí…

Pohledy známých osobností na aktuální dění vás zajímají asi nejvíc. Přispívá k tomu vždy výběr hostů, témat i vhled do problematiky moderátorky Zity Senkové. Ke každému pořadu publikujeme na webu souhrnné články. Vždy následující den v článcích najdete i přepis celého rozhovoru.

Zita Senková

Povědomí o pořadu pomohl zvednout i vstup Zity Senkové na Twitter. Od ledna 2015 vysíláme i speciální nedělní Jak to vidí..., které moderuje sestra Angelika a Jan Bárta.

Všechny audiozáznamy uvedených pořadů najdete vždy do hodiny po odvysílání v iRadiu Dvojky.

autor: rota
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.