Světlana Lavičková: Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají. Příští stanice Dvojka!

17. prosinec 2014

Tak tohle hlášení v metru neuslyšíte. Pro nás ho ale exkluzivně namluvila Světlana Lavičková. A přidala pikantnosti své role hlasu linky A pražského metra.

Přemýšleli jste někdy při jízdě metrem, kdo k vám promlouvá? Tím, kdo takhle oslovuje každý den statisíce cestujících, je právě moderátorka Dvojky Světlana Lavičková.

Od prvního natáčení uplynulo sice už 36 let. Ale se stejným hlasem se budete moct svézt i na nové trase z Dejvické k nemocnici Motol. Naše moderátorka totiž právě dokončila natáčení nových stanic.

Práskneme pár pikantností z natáčení

Myslíte si, že dokáže vyjmenovat všechny stanice Metra A? Nedokáže. Jen napřeskáčku. Největší problémy jí dělají stanice Muzeum a Můstek. A to můžeme potvrdit z vlastních zkušeností z natáčení.


Komu patří hlasy v pražském metru?
Linka A: Světlana Lavičková
Linka B: Eva Jurinová
Linka C: Tomáš Černý

Také prožila jednu cestovatelskou horkou noc. „Když jsme byla po operaci zubů, v hubě, eee puse 20 stehů, tak mi dali prášky, abych lépe spala. Ale působily přesně naopak. A já jsem se po těch prášcích nádherně opila a jezdila jsem v noci na posteli z Hradčanské na Malostranskou.“

Se Světlanou Lavičkovou se svezete na nových stanicích Linky A v dubnu roku 2015. A my u toho budeme také. Na reportáž z natáčení se můžete těšit v některém z dalších Dobrých rán.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.