Usměvavý kluk s šedinami Aleš Háma šel kvůli Taxíku i před soud

28. únor 2015

Amatérský stomatolog nebo taxikář, který za jízdu platí lidem. Všestranost a improvizace už Aleše Hámu dovedla k mnohému. I ke střetu se zákonem.

Před dvaceti lety to byl vysmátý kluk se šibalskýma očima, pusou nevymáchanou a ušima, které mu příroda nadělila nejspíš jako symbol celoživotní potřeby nikoli naslouchat, ale být slyšen. Dnes mu serióznosti dodávají šediny, ale veselá nátura mu zůstala.

Taxík ho dostal k soudu

Jeho pohotovost i všestranné vědomosti ho dovedly za volant televizního Taxíku. Odjel s ním až na nejvyšší příčku popularity. Ale taky mu způsobil problémy.

Čelil vážné obžalobě, že se v něm při jízdě nevěnuje řízení. Stálo ho to nakonec 5 bodů. Ale taky kopu legrace, když policisté při vyšetřování museli shlédnout většinu odvysílaných dílů Taxíku.

Neměl na zubaře, ošetřil se sám

Aleše Hámu znáte jako moderátora, herce, muzikanta, řidiče. Miluje ale taky přírodu a rybaření. Protože dětství prožil v karlovarském hotelu Pupp, považuje se i za skoro profesionálního kuchaře. Z nouze se z něj stal i zubař.

To bylo, když se studoval v kalifornském městě Palo Alto. Udělal se mu na zubu váček a a on neměl peníze, aby stomatologický zákrok zaplatil. Musel si poradit sám. To si poslechněte ze záznamu výše nebo v iRadiu. Stojí to za to!

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio