VIDEOZÁZNAM: Šarmantní osobností uplynulého roku se stal Viktor Preiss

19. duben 2018
Šarmantní osobnost roku

Herec Viktor Preiss získal nejvíc hlasů ve 22. ročníku rozhlasové ankety Šarmantní osobnost. Podívejte se na videozáznam galavečera z královéhradeckého Kongresového centra Aldis.

Letos se do nominace 10 nejšarmantnějších osobností za rok 2017 dostali také Jiří Bartoška, Zlata Adamovská, Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Ladislav Špaček, Jan Čenský, Gabriela Koukalová, David Deyl a Halina Pawlowská. Jako vítěze vyhlásili moderátoři Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura 18. dubna 2018 Viktora Preisse.

Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové Černé převzal z rukou herečky Hany Maciuchové, ředitele Kanceláře generálního ředitele Českého rozhlasu PhDr. Josefa Havla, CSc., ředitele Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jana Mengera a ředitele Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice Jiřího Kánského.

Cena internetu a mimořádná cena Šarmu

Kromě hlavní ceny, udělované posluchači Českého rozhlasu, byla letos udělena také Cena internetu pro zpěváka Davida Deyla, který zvítězil v internetovém hlasování. Mimořádnou cenu Šarmu si odnesla moderátorka Halina Pawlowská, spjatá s Českým rozhlasem talkshow Na větvi s Halinou nebo glosami.

Smyslem ankety, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Na slavnostním večeru zahrál Big band Českého rozhlasu s dirigentem Vlado Valovičem a sólisty Dashou a Davidem Deylem. Originální zdravici pro vítěze připravil královéhradecký vokální soubor Gentlemen Singers.

Hostem i manželka astronauta

Jako hosté vystoupili propagátor etikety Ladislav Špaček a Pavla Gomba, ředitelka Českého výboru UNICEF, dětského fondu Organizace spojených národů, Indira Feustel, manželka amerického astronauta Andrew Feustela.

autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.