Volání Divadla Semafor nebylo marné. Dalších 1 542 000 Kč míří na pomoc postiženým povodněmi!

7. červenec 2015

Přestože od povodní uběhly již více než tři měsíce, není osud postižených lidem lhostejný. To ostatně dokazuje i skutečnost., že se podařilo v rámci charitativního večera, který pořaly Divadlo Semafor, Český rozhlas a Člověk v tísni, vybrat dalších více jak 1,5 milionu korun.

V rámci koncertu, na kterém kromě "domácích" semaforských osobností v čele s Jiřím Suchým a Jitkou Molavcovou, vystoupili Lenka Filipová a její dcera Lenny, Radim Schwab, František Procházka s hlasem Louise Armstronga, Radka Fiašarová nebo Tomáš Šulaj ze Slováckého divadla v Uh. Hradišti s cimbálovým doprovodem Petra Gablase, mohli posluchači Českého rozhlasu Dvojky a diváci videopřenosu posílat na pomoc lidem postiženým povodněmi dárcovské SMS nebo využít call linku 724 913 517.

Přenosový tým zažil i pár krušnějších okamžiků, což bylo možné zaznamenat ve chvíli, kdy moderátor Tomáš Černý oznámil technické potíže. Ty způsobily, že se Radce Fišarové nerozběhl hudební podklad. Zpěvačka si ale se situací poradila "na jedničku" a nabídla, že jeden ze šansonů Edith Piaf zazpívá - v hudební hantýrce řečeno "na sucho". Sklidila obrovské ovace a obdiv nejen v hledišti Divadla Semafor, ale také v zákulisí.

Zlatým okamžikem večera bylo předání šeku na částku 1 500 000 Kč, který z rukou Pavla Hlaváče, vedoucího plánování lidských zdrojů Škoda auto, a.s., převzal Tomáš Vyhnálek ze společnosti Člověk v tísni.Tato částka se zároveň stala doposud nejvyšší, jakou kdo vůbec přispěl na povodně 2013.

Pokud jste neměli možnost být v úterý 10.září v Divadle Semafor, neslyšeli jste přímý přenos na ČRo Dvojce a neviděli ani videopřenos, nemusíte zoufat. Ve fotogalerii vám přinášíme malou ochutnávku, záznam koncertu pak naleznete na webu Pomáhejte s námi.

Charitativní sbírka obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni však tímto nekončí. Blíží se podzim a zima a peníze budou potřeba stále. Pokud jste dosud nepřispěli, a chtěli byste, i vy máte možnost. Dárcovské SMS totiž fungují nadále: stačí zaslat SMS ve tvaru DMS_SOSPOVODNE na číslo 87777. (cena DMS je 30 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 27 Kč) a částka se přičte k již vybraným financím. Nebo stačí poslat finanční obnos přímo na účet: 72027202/0300.

Děkujeme vám!

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.