Vydejte se s Dvojkou po stopě zločinu!

6. leden 2016

Vydejte se spolu s námi do světa kasařů, kapesních zlodějů, bestiálních masových vrahů, ale i detektivů a policajtů, kteří jim byli na stopě.

Každou středu večer od 18:30 vás autorka cyklu Bronislava Janečková zavede na jedno místo, do jednoho období, seznámí vás s typem zločinu nebo metodou, která pomohla k jeho odhalení. Společně nahlédnete nejen do příběhů zločinců, ale seznámíte se také s někdejšími kriminalisty a detektivy, kteří jim byli v patách.

Na pořadu spolupracuje Muzeum Policie ČR, bývalí kriminalisté a policejní historikové a jednotlivé příběhy rozehrané herci jsou průběžně komentovány odbornými spoluautory. To vše samozřejmě za odborného dozoru režisérů.

„Právě v expozici Muzea Police ČR vznikl první nápad na cyklus Historie českého zločinu. A uzrál po setkání s Radkem Galašem, vedoucím správy sbírek,“ říká Bronislava Janečková. „Příběhy kriminálníků a policajtů vypráví, jako by je sám zažil. Natolik silné jsou totiž dokumenty, které běžný návštěvník neuvidí. Protokoly, zápisy, posudky. I po letech totiž vydává archiv neznámá fakta a to byl ten pomyslný krůček k natočení.“

autor: Jakub Hritz
Spustit audio