Výstava Meteoru je zpět v Praze

17. únor 2014

Slavnostní vernisáž otevřela výstavu Meteoru - Budoucnost začíná teď aneb takhle vědce neznáte, která se vrací z Brna, kde zaznamenala velký úspěch, do Prahy. Nenechte si ujít příležitost na vlastní oči vidět české vědce na velkoformátových fotografiích. Šanci máte jen do 26. března.

Netradiční výstava představuje celkem padesát významných vědců, kteří spolupracují dodnes s pořadem Meteor. U každé osobnosti nabízí pět snímků z osobního života na téma „Co jsem dělal v roce 1963, 73, 83, 93, 2003“ a jeden velkoformátový snímek, vytvořeným profesionálním fotografem. Poslední fotografie kreativně zvolenými atributy ilustruje povolání snímané osobnosti (archeolog - kost, astronom - dalekohled, atp.). Základní myšlenkou výstavy je totiž připomenout, že vědci jsou také lidé, a že bez nich by Meteor nikdy nemohl být tím, čím je.

Výstava tak prověří nejen vaše znalosti o životě českých vědců, ale umožní vám nahlédnout i do soukromí takových velikánů vědy jako jsou: Jiří Grygar, František Koukolík či Václav Pačes.

Navštívit ji můžete v budově TJ Sokol I. Smíchov, Plzeňská 27, Praha 5 až do 26. března.


Zobrazit místo Budoucnost začíná teď na větší mapě

Následně expozice poputuje v dubnu do Karlových Varů, v červnu na Akademii věd ČR a v říjnu na Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích. Další místa jsou k jednání. Třeba přijedeme právě k vám. Více informací najdete na stránkách Dvojky.

autor: Jakub Hritz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.