Řecká riviéra Leptokárie nabízí vodu z ledovců božského Olympu

15. květen 2015

Kouzlo „českého václaváčku“ spojené s krásnými písčito-oblázkovými plážemi. To je řecká Leptokárie.

Celá oblast Leptokárie je zásobována průzračnou vodou stékající z ledovců nedalekého Olympu. Je hodnocená jako nejlepší pitná voda v Řecku.

Kousek Česka

V původně malé rybářské vesničce Leptokárii naleznete taky kousek Česka. Hlavní nákupní třídě Metaxe se totiž říká „český václaváček“. Pro české turisty je jako stvořená.

Nejlepší moře EU

Pro ženy módní obchody a kavárničky. Pro muže tzv. kafenie, místa pro popíjení s přáteli při hraní karet. Ale kdo by jen vysedával u moře? Užijte si radši koupání v něm. Díky své čistotě jsou tamní vody opakovaně oceňovány Modrou vlajkou Evropské unie.

Výherkyně zájezdu do Leptokárie od CK Iríny Tours Marie Gruberová s týmem Dvojky

S Dvojkou na cestách zdarma

Týdenní letecký zájezd pro dvě osoby v leptokarském hotelu Billis od CK Iríny Tours vyhrála posluchačka Marie Gruberová z Prahy 4. Čeká ji i večeře zdarma v místní taverně. Přitom stačilo tak málo: poslouchat a odpovědět na jednoduchou otázku. Zkuste to také už příští týden.

autor: Anna Kociánová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.