Začněte den s Janem Kovaříkem a jeho ranním týmem: Olgou Šípkovou, Rudolfem Křesťanem...

30. říjen 2015

Jeden moderátor. Podrobnější zpravodajský servis. Informace o počasí. Minuta pro zdraví s Olgou Šípkovou. Poradny. Nebo glosy Rudolfa Křesťana, Daniely Fischerové a dalších. To je Dobré ráno s Dvojkou.

Od pondělí 2. listopadu 2015 pro vás vysíláme Dobré ráno s Dvojkou a moderátorem Janem Kovaříkem. Nová podoba ranního vysílání má být především servisní. Proto taky spolu s moderátorem bude ve studiu Jakub Kaloč s aktuální předpovědí počasí.

Informační servis

Vedle zpráv každou půlhodinu připravuje ranní tým taky přehled očekávaných událostí, pozvánky do divadel, muzeí a galerií po celé České republice. Do vysílání se také hlásí naši krajští zpravodajové. Na každé ráno natáčejí reportáž a také se hlásí živě s aktuální vstupy ze všech míst země.

Mapujeme taky dění v zahraničí. Prostřednictvím našich spolupracovníků se zaměřujeme na zajímavosti a novinky především ze středoevropských zemí.

Olga Šípková vám v Odpoledni s Dvojkou věnuje Minutu pro vaše zdraví. O zdravém životním stylu si s ním povídá Jan Kovařík nebo Václav Žmolík

Ráno osobností pro vás

Na každý den si trenérka Dvojky Olga Šípková chystá rubriku o sportu, zdraví a nových trendech. Občas si pozve do vysílání i zajímavé hosty, kteří mají ke zdravému životnímu stylu co říct. Součástí ranního servisu je i poradna s našimi hosty ve spotřebitelské rubrice K vašim službám.

A před půl sedmou můžete každý slyšet pravidelnou glosu. Píšou ji pro vás třeba Helena Štáchová, Ondřej Kepka, Hana Švejnohová, Daniela Fischerová, Rudolf Křesťan, Zuzana Maléřová, Jiří Werich Petrášek, Miroslava Besserová, Jiří Kuchař nebo Michaela Klevisová a Petr Jančařík.

Audiozáznamy pořadu stále naleznete v našem webovém archivu iRadio.

autor: luh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.