Žmolík vs. Kovařík. Nová dvojka na Dvojce

16. únor 2015

Od pondělí 16. února 2015 spouští pořad Odpoledne s Dvojkou novinku. Po týdnu se v něm budou střídat moderátoři. Tradiční hlas Václava Žmolíka doplní Jan Kovařík.

„My se s Honzou potkáváme po několikáté v naší kariéře,“ prozrazuje Václav Žmolík. S moderátorem Janem Kovaříkem ho pojí dlouholeté přátelství a společné rodinné zážitky.

„Poprvé jsme se potkali právě na Dvojce. V pořadu Dobré jitro na začátku 90. let. Potom jsme společně zakládaly první ranní vysílání v České televizi.“ Šlo tehdy v lednu 1993 konkrétně o Studio 6.

U mikrofonu nastřídačku

„Nikdy jsme ale nebyli v jednom pořadu společně. Až po letech jsme společně dělali Televizní akademii v České televizi. Každý jsme měli na starost jiný den.“ A právě na podobné schéma teď navážou i v Odpoledni s Dvojkou. S jediným rozdílem: střídat se budou po týdnu.

„Já se na moderování Odpoledne s Dvojkou velmi těším. Třiapůlhodinová plocha čtyři dny za sebou. To je, panečku, prostor pro rozhlasové vyřádění!“ těší se Jan Kovařík.

Jan Kovařík by ale asi spíš uvítal parťáka ve studiu. Klikněte na video!

Václav Žmolík na Dvojce kromě Odpoledne s Dvojkou moderuje ještě Výlety s Dvojkou. Jan Kovařík moderuje na Dvojce pořad Kolotoč. Napříč různými stanicemi vás pak jeho hlas provází v pořadu eRko. Společně se moderátorsky potkali například na akci Den pro pustevny.

Audiozáznamy pořadu Odpoledne s Dvojkou najdete v iRadiu.

autor: rota
Spustit audio