Arthur Conan Doyle: Modrá karbunkule

1. leden 2019

Pozoruhodný případ Sherlocka Holmese, který se odehrál v čase vánočních svátků. V hlavních rolích Viktor Preiss a Otakar Brousek st. Poslouchejte do úterý 8. ledna 2019.

Při pátrání po uloupeném klenotu se slavný detektiv blýskl svým uměním dedukce do té míry, že užasl i jeho nerozlučný přítel doktor Watson. Naopak neoprávněně nařknutý mladík mohl slavit nejen Vánoce, ale i znovu nabytou svobodu.

V roce 1927 sepsal Arthur Conan Doyle na žádost svých ctitelů seznam holmesovských povídek, kterých si nejvíce cenil. Povídka Modrá karbunkule je jednou z nich.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: Viktor Preiss, Otakar Brousek st., Ivan Řezáč, Lucie Štěpánková, Dalimil Klapka, Václav Vydra, Jan Vlasák, Oldřich Vlach, Vlastimil Zavřel, Petr Nárožný, Martina Hudečková, Jiří Suchý, Ivan Dejmal, Ondřej Černý, Jiří Suchý, Bedřich Švácha, Jiří Litoš, Ivan Dejmal, Petr Šplíchal, Tomáš Pergl, Libuše Šplíchalová, Jana Knappová a Kristýna Reichová
Režie: Hana Kofránková
Dramaturgie: Martin Velíšek
Dramatizace: Hynek Pekárek
Natočeno v roce 2009

autor: Hynek Pekárek
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.