Hody hody, Bedřichu! Nespoutaná kolednická lovestory s Jiřím Lábusem a Martinem Písaříkem

5. duben 2021

Představte si, že se vydáte na koledu a místo koše vajec si domů přivedete manželku. Veselý velikonoční příběh poslouchejte měsíc po odvysílání na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Účinkují: Martin Písařík, Jiří Lábus a skupina Akustik, Jitka Smutná, Jan Novotný, Klára Sedláčková-Oltová, Pavel Batěk, Jiří Prager, Nela Boudová, Jana Stryková, Naděžda Mečířová a Tomáš Pergl
Napsal: Jindřich Bíč, Jaroslav Hejnic a Filip Lukeš
Dramaturgie: Jaroslav Pokorný a Helena Herbrychová
Režie: Ivan Holeček
Natočeno: 2015

Martin Písařík v roli elektroinženýra Bedřicha Vlečky se v něm vypraví na pomlázku s jediným cílem, přinést domů osm vajec, která jsou potřeba na přípravu tradičního rodinného osmivaječného salátu.

Obyčejná koleda se ale poněkud zkomplikuje, když hned v prvním domě, kam hlavní hrdina zavítá, dostane místo výslužky pár facek od žárlivého manžela. V hájovně, kde chce Bedřich pro změnu vyšupat kamarádku z dětství, je podroben drsnému testu jejího tatínka myslivce, který pro dceru shání nevěstu. Bývalá učitelka mu pak nabízí rovnou své tělo prahnoucí po mateřství. Z jejích spárů Bedřich jen tak tak unikne, ale vyvléknout se ze svatby s hostinskou, která mu nutnost vzít si právě ji vyvěští z guláše, už se našemu elektroinženýrovi nepodaří.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.