Hana Lehečková: Eliáš Říha zachraňuje svět

20. leden 2019

Pohádka o desetiletém prezidentovi, viru způsobujícím hloupost a boji na život a na smrt v botanické zahradě. Poslouchejte do neděle 27. ledna 2018.

Zemí se začal šířit nakažlivý virus napadající lidské mozkové buňky a snižující chytrost. Nakažení jedinci pak působí zmateně a ne zrovna bystře. Bohužel hrozí, že než se nalezne lék, všichni zhloupnou a nezbude nikdo, kdo by jej vynalezl! Jak tuhle patálii vyřeší hlava státu Eliáš Říha?

Eliáš (Matěj Převrátil) je totiž nejchytřejší kluk na světě. Základní školu vystudoval za rok, střední a vysokou za dva. A pak z něj rovnou udělali prezidenta, protože věděli, že se jím dřív nebo později stejně stane.

Jak se ale mladý prezident, kterému oblečení pořád kupuje maminka, vyrovná s neznámým a velmi nebezpečným virem? Kdo ho vypustil do světa? Na to se jej bude ptát nekompromisní, exkluzivní a zcela neúprosná moderátorka (Ivana Chýlková) ve svém bláznivém rozhlasovém studiu, do něhož zavítá i kadeřník delfínů!


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Účinkují: Matěj Převrátil, Ivana Chýlková, Pavel Tesař, Prokop Košař, Natálie Drabiščáková, Barbora Kodetová, Lubor Šplíchal, Petr Čtvrtníček, Petr Stach, Miloslav Tichý, Renata Kubišová, František Čachotský a další.
Napsala: Hana Lehečková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Hudební design: Jakub Rataj
Zvuk: Tomáš Pernický
Produkce: Radka Tučková
Režie: Izabela Schenková
Natočeno v roce 2017

autor: Hana Lehečková
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.