Rádio Bubu. Mystická hra s Ivanem Trojanem nebo Hanou Maciuchovou

16. říjen 2021

Jsou chvíle, kdy se v běžném životě začnou dít věci mezi nebem a zemí... Věříte na časovou smyčku? Na rádio šamanů a čarodějů, které by vysílalo jen pro vás? A co by vám takové vysílání mohlo sdělit?

Účinkují: Jan Novotný, Hana Maciuchová, Ivan Trojan, Josef Somr, Zuzana Šavrdová, Jakub Zeman, Oscar Gottlieb, Irena Novotná, Jana Durczaková a Taťjana Gruntová
Napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Jarmila Konrádová
Zvuk: Miloš Kot
Zvuková spolupráce: Markéta Košťáková
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: v roce 1995

Jsou chvíle, kdy se v běžném životě začnou dít věci mezi nebem a zemí… Když matka odejde na vernisáž výstavy Šamani, kouzelníci, čarodějové v Náprstkově muzeu, z rádia se najednou začne ozývat její hlas.

Mluví z minulosti, ale i z budoucnosti. A připomíná chvíle, které byly a možná budou v životě rodiny podstatné, i když se zdají být malicherné…

Umíme skutečně žít spolu? Anebo se stále jen vymlouváme na spoustu práce, únavu, na potřebu sledovat aktuální dění? Na to se snaží odpovědět rozhlasová hra Jany Knitlové.

O autorce

Jana Knitlová je úspěšnou scenáristku dětských filmů nebo autorkou i režisérkou rozhlasových her a dokumentů. Ve svém díle se často zaměřuje na vztahy mezi mužem a ženou nebo na morální konflikty. Reflektuje problematiku hledání životní orientace a formování osobnosti.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.