O princi Malíčkovi. Vyprávění o tom, jak sudičky dokážou zamotat osudem

24. prosinec 2023

Na zahořklou královnu se konečně usmálo štěstí: na královském komínu se usadil čáp a ve věži zakrákaly vrány! Radost z toho byla převeliká a všichni se těšili, že se už brzy na hradě ozve dětský pláč. Jenže sotva svěží vítr rozfoukal staré chmury, už zase přivál nové. Pod oknem královniny komnaty se sešly tři sudičky v bílém, aby pronesly věštbu. Čerstvě narozený princ bude veliký jen jako malíček! A doroste až v tu chvíli, kdy jej jeho matka potřetí políbí!

Autor: Jiří Mahen
Účinkují: David Novotný (princ Malíček), Boris Rösner (hvězdář), Josef Somr (král), Eliška Balzerová (královna), Věra Hučínová (komorná Týna), Tomáš Töpfer (pavouk Osminožka), Magdalena Chrzová (vlaštovka Švitorka), Antonín Hardt, Jiří Langmajer, Pavel Rímský, Antonín Molčík, Jiří Klem, Jana Vasmutová-Kličková, Růžena Preisslerová a Jana Andresíková
Napsala: Helena Sýkorová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Jiří Teml
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 2000

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.