Královna Majdalenka a skřítek Pištihnátek. Dokáže mlynářova dcera utkat zlatou přízi?

21. leden 2024

Furiantský mlynář si o své dceři vymyslí nehoráznou lež: prý dokáže utkat zlatou přízi. Majdalence pak nezbude, než aby se s tímhle tvrzením nějak popasovala a zaonačila to tak, aby všechno dobře dopadlo. Víckrát však bude její osud viset na nitce. Drama je velmi volně inspirované klasickou pohádkovou předlohou o dívce, která dokáže upříst zlatou nit. V příběhu se objeví i záludný skřítek, který jí pomůže, avšak za svou službu žádá ten nejvzácnější dar.

Účinkují: Pavla Beretová, Svatopluk Skopal, Stanislav Majer, Valérie Zawadská, Zuzana Onufráková, Matěj Sedlák, Petr Slavík, Barbora Šimková, Vanda Švarcová
Napsala: Melita Denková
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Natália Deáková
Natočeno: 2012

Madla si díky skřetovi se zlatou nití poradí, ale když dojde na účtování, je téměř v koncích. Skřet si žádá jediné – jejího malého synka Jakoubka. Svého děťátka se však žádná maminka nemíní jen tak vzdát. Pomáhá kdekdo, radou i činem, ale nakonec se novopečené královské rodině vyplatí vzájemná láska, důvěra a soudržnost.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související