Pavel Landovský: Objížďka

17. listopad 2020

Hořká komedii o transportu politického vězně do vyšetřovací vazby ve společnosti estébáků. V hlavní roli Ladislav Mrkvička. Poslouchejte do úterý 24. listopadu 2020.

Účinkují: Ladislav Mrkvička, Jiří Koutný, Bronislav Poloczek, Ivan Řezáč, Jiří Prager, Otakar Brousek ml., Miroslav Táborský, Vlastimil Zavřel, Milan Stehlík, Naďa Konvalinková, Ljuba Krbová, Vladimír Pospíšil, Miloš Rozhoň a Petr Šplíchal
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Hudba: Ivo Moravus
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: 1994

Dva důstojníci STB eskortují politického vězně z pracovního tábora do vyšetřovací vazby. Cestou si hodlají odskočit na chatu, kde čeká dámská společnost. Jejich plán však zhatí celá řada nehod...

Texty Pavla Landovského vždy pobaví samorostlým humorem. Nejinak je tomu i v této hře, kterou napsal v roce 1978.

Pavel Landovský (1936–2014)

Svérázné divadelní i filmové herectví získalo Pavlu Landovskému velkou popularitu. Umocněnou navíc neohroženým občanským postojem za komunismu. Jeho popularita se udržovala i v době jeho rakouského exilu, kdy působil ve slavném vídeňském Burgtheatru. Po roce 1989 se mohl vrátit do české kultury nejen jako herec, ale i jako dramatik. Pavel Landovský je autorem celkem osmi her: Případ pro vesnického policajta, Hodinový hoteliér, Supermanka, Noční linka, Sanitární noc, Objížďka, Arest, Protentokrát zbohatnem.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažePoslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.ní na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete na portálu mujRozhlas.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio