Petr Vodička: Kosmo 1 aneb Průzkum vesmíru začíná

8. březen 2020

Akční, hravá a humorná sci-fi pro děti s Miroslavem Táborským, Arnoštem Goldflamem, Václavem Rašilovem a dalšími. Poslouchejte do neděle 15. března 2020.

První český vesmírný průzkumník Kosmo 1 se svým modulem nečekaně havaruje a dopadne na neznámou planetu. Tam mu tajemný stařec Hepyjend vypoví zvláštní proroctví:

Následuj přítele a najdeš nepřátele i přátele. Přátel se s přáteli a udělej přátele z nepřátel a spoj přátele a dojdeš klidu, příteli. Tvá barva je kulatá.

Třebaže ani Kosmo zcela nerozumí tomu, co má dělat, jeho výprava po dosud neprobádané planetě může začít.

Děj se nespolehá na klasická klišé

Účinkují: Marek Holý, Marek Němec, Jiří Ployhar, Miroslav Táborský, Filip Kaňkovský, Šárka Vaculíková, Arnošt Goldflam, Magdalena Zimová, Lubor Šplíchal, Václav Rašilov, Tomáš Procházka, Zbigniew Kalina, Ivana Lokajová, Ondřej Bauer, Pavol Smolárik, Ondřej Nosálek, Gustav Hašek, Petr Reif, Miloš Mazal
Napsal: Petr Vodička
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Radek Veselý
Zvukový design: Stanislav Abrahám
Režie: Petr Vodička
Natočeno: 2015

Příběh Petra Vodičky je dobrodružný a napínavý. Autor v něm rozhodně nešetří humorem a absurdními situacemi. Nespoléhá na klasická pohádková klišé, přesto ale ctí hlavní pohádkové principy, kdy jasně odděluje dobro od zla a nechává je spolu bojovat.

Způsob, jakým se Kosmovi a jeho družině podaří usmířit dva znepřátelené krále, je překvapivý. Přesto ale každému z nás zcela známý. Vesmírnou pohádku mohli zhlédnout v divadelní podobě návštěvníci pražského divadla Minor v roce 2004 a plzeňského divadla Alfa v roce 2014.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Vydejte se na průzkum vesmíru s originálním zavazadlem. Vystřihujte, skládejte!

Kosmo 1
autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio