Tomáš Dianiška: Gang divokejch zvířat

3. listopad 2019

Bláznivý rozhlasový animák plný štěkání, mňoukání, kukání, cvrkání i beatboxu. Pohádku, ve které uslyšíte i ticho na Měsíci, poslouchejte do neděle 10. listopadu 2019.

Už jste někdy viděli řídit cvrčka vesmírnou loď? Prase nasávat chobotem vodu? Lesní zvířata rapovat hiphopový song? A co teprve se teleportovat?

Cvrčka, Prase a Bobr. Známá trojka výrostků, co nemají na práci nic lepšího než si dělat legraci z ostatních. Do potíží se ale dostanou, když do jinak poklidného lesa spadne meteorit a vypuknou záplavy.

Všichni tři hrdinové naštěstí získají zvláštní superschopnosti, díky nimž budou moci tonoucí obyvatele zachránit. O podrobnostech se dozvíte díky lesnímu rozhlasákovi netopýru Rayovi z rádia Kůrovec, který byl přímo u toho!

Wajsarův beatbox a zvukový design

Tomáš Dianiška s Želvami Ninja

Dramatik a herce Tomáš Dianiška chtěl původně psát příběh o vytopené dětské klubovně. Namísto toho vznikl hravý rozhlasový animák plný štěkání, mňoukání, kukání, bzučení, ťukání, cvrlikání, bečení, pískání, cvrkání, bublání, chrastění a beatboxu.

Hudební skladatel Petr Wajsar spolu se zvukovým designerem Ondřejem Fraňkem vytvořili pohádku, v níž je možné slyšet vodní vír, ticho na Měsíci, ministra vnitra České republiky, ale i kosmonauta Majora Toma.

Do rolí mluvících zvířat obsadil plzeňský režisér Jakub Doubrava především herce z Divadla J. K. Tyla a z Divadla Alfa, kteří velmi přirozeně ztvárňují partičku lesních zvířat. Kromě chrochtání, cvrkání, pískání, syčení a dalších zvuků si neustále skákají do řeči, improvizují, povzbuzují se a zní opravdu jako velcí kamarádi. Ještě aby ne. Jsou přeci GANG!

Účinkují: Michal Štěrba (Bobr), Josef Jelínek (Prase), Andrea Mohylová (Cvrčka), Vilém Dubnička (Netopýr Ray), Kamila Šmejkalová (Myš), Jana Kubátová (Kočka), MilenaJelínková (Veverka), Petr Konáš (Major Tom), Kateřina Schmiedová (moderátorka), Ondřej Franěk (hlas počítače), Josef Nechutný (ministr), Stanislav Jurík (základna).
Napsal: Tomáš Dianiška
Dramaturgie: Lenka Veverková
Hudba: Petr Wajsar
Zvuk a zvukový design: Ondřej Franěk
Produkce: Hana Herianová
Režie: Jakub Doubrava
Premiéra: 18. 2. 2018


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Tomáš Dianiška
Spustit audio