CHAT: Pěstování kanadských borůvek

18. květen 2018

Jak nejlépe borůvky zazimovat? Kdy a jak je stříhat? Na otázky odpoví v pátek 18. května v 10:30 odborníci Ludmila Dušková a Jan Kopřiva.

Pěstování kanadských borůvek se v posledních letech velmi rozšířilo. Borůvky jsou plodiny s vyhraněnými požadavky na půdu, polohu a klima. Dobrý výnos je zaručen pouze tehdy, má-li rostlina dostatečně hluboký a dobře provzdušněný substrát se stejnoměrnou vlhkostí. Do půdy je nutné dodávat statková hnojiva(hnůj, zelené hnojení), kterými se zvyšuje obsah humusu a základních živin. Kyselost půdy se má pohybovat v rozmezí pH 4,3-4,8. Pro pěstování na zahrádce je nejlepší smíchat zahradní výživnou zeminu s borovou hrabankou, rašelinou a říčním pískem v poměru 1:2:2:1. Rostliny udržujeme v dobré kondici také pravidelným řezem a přihnojováním.

autor: Ludmila Dušková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.