ON-LINE ROZHOVOR: Balkonové rostliny mohou kvést až do mrazů

22. červenec 2016

Jaké stanoviště vyžadují balkónové květiny? Jak často truhlíky přihnojovat? Na otázky odpoví v pátek 22. července v 10:30 odborníci Ludmila Dušková a Jan Kopřiva.

Ozdobné květináče a truhlíky plné zářivých barev, to je sen mnoha zahrádkářů. Některých obzvlášť, protože se musí spokojit pouze s omezeným místem na parapetu okna, balkoně nebo lodžii. I přesto dokáží vypěstovat opravdové zázraky a pohled na jejich miniaturní, ale pečlivě udržovanou květinovou zahrádku přesvědčí o jejich mistrovském umění. Kromě správné volby a vlastní výsadby rostlin je třeba zajistit rostlinám s omezeným množstvím substrátu dodatečnou výživu. Nejběžnějším způsobem je přihnojování speciálním roztokem při pravidelné zálivce, přičemž na vegetační období rostlin připadá asi 11 – 15 hnojivých zálivek.

autor: Ludmila Dušková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.