ON-LINE ROZHOVOR: Zakládání a údržba akvárií

12. srpen 2016

Jaké ryby jsou vhodné? Jaká je vazba mezi rostlinami a živočichy? Na otázky odpoví v pátek 12. sprna v 10:30 odborník Martin Dvořák.

Akvaristika je už více jak 100 let součástí evropského kulturního života. Během té doby se v mnohém změnily technologické postupy, druhová skladba chovaných ryb, a dokonce i hlavní důvod pořizování akvárií – akvárium už není jen módním bytovým doplňkem, ale mnoho akvaristů klade při jeho zřizování větší důraz na budoucí spokojený život ryb a rostlin, než na jeho dekorativnost jako interiérového doplňku. Druhy ryb a rostlin, které byly donedávna prakticky neznámé, nebo jen velmi špatně dostupné, jsou dnes běžné a díky rychlému mezikontinentálnímu transportu i cenově dostupné a tak může být pro začínajícího akvaristu težké se v celé široké nabídce vyznat.

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.