Na pivo s Homerem Simpsonem alias Vlastimilem Zavřelem

6. září 2014

V zářijovém Toboganu v pyžamu jsme se vypravili za hercem Vlastimilem Zavřelem do jeho oblíbené hospůdky v pražském Braníku. Přidejte se!

Nedávný šedesátník, který se často objevuje v televizi, filmu i dabingu (to on propůjčil svůj hlas populárnímu Homeru Simpsonovi) celou svoji kariéru upsal hlavně divadlu. A není se co divit. Múzy ho provázely už od kolébky.

Narodil se v umělecké rodině, matka byla baletka a otec operetní zpěvák. Bratr Jiří byl dabérem a dědeček i babička působili v opeře.

Zpívající Homer

Vlastimil po několika štacích zakotvil v pražském Divadle v Dlouhé, kde už 13 let sklízí potlesk a ovace. Čas od času se ale objevuje i na jiných scénách.

Za roli komisaře Ledviny v muzikálu divadla Broadway Adéla ještě nevečeřela získal v roce 2009 Cenu Thálie. Ví se o něm také, že miluje mopedy a cení si lidí, kteří mluví správnou češtinou.

Další záznamy pořadu najdete v našem iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.