Szidi Tobias si z recenze Jiřího Černého udělala talisman. Tobogan jí splnil sen se s Černým potkat

11. duben 2015

On jí označil za objev současné muziky, ona si z jeho recenze udělala talisman pro štěstí. Osobně se ale ještě nikdy nesetkali.

„Je to člověk, kterého si nesmírně vážím. Před 15 lety napsal recenzi na moji první desku a ta byla tak úžasná, že jsem ji nosila stále s sebou a všem ji ukazovala. Ještě nikdy jsem ale neměla možnost se s ním vidět osobně,“ svěřila se posluchačům Toboganu Szidi Tobias.

Vytoužené setkání s hudebním publicistou Jiřím Černým, který ovlinil její kariéru, ale nebylo jediným překvapujícím setkáním. Dalším hostem totiž byla herečka Ivana Chýlková. Ta před lety Szidi objevila a také seznámil s textařem Michalem Horáčkem.

Sestřenice z Ukrajiny

„S Ivankou se známe už asi 17 let. Bylo to při natáčení filmu Díky za každé nové ráno,“ prozradila zpěvačka. Szidi v něm tehdy hrála Ivaninu ukrajinskou sestřenici, která přijede do Prahy na prázdniny.

„Sešly jsme se v maskérně. Szidi mě vehementně přesvědčovala, že mě zná z filmu Kopytem sem, kopytem tam, ve kterém jsem ale vůbec nehrála,“ zavzpomínala na první setkání Ivana Chýlková.

Krátce na to trávily léto v Baňské Štiavnici, kde točily film Vášnivý bozk. Staly se z nich velké kamarádky. „Dalo by se říct, že jsme začínaly jako sestřenice a dnes jsou z nás téměř sestry,“ dodala Chýlková.

Setkání po letech

„Někdy potkáte někoho, s kým vám sice je hezky, ale zapomenete na něj. My jsme se s Ivankou nějakou dobu neviděly, ale pak to mezi námi bylo velmi intenzivní,“ doplnila Szidi.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

Spustit audio